esmaspäev, 28. märts 2016

Joogast, reikist, tantrast jm importteenustest

Tuletan meelde, et tegu on minu isikliku arvamusega, mis tugineb minu isiklikel nägemustel, kogemustel ja vestlustel kellegi kõrgemaga. Kui järgnev mõtisklus tekitab kasvõi korraks sinus tunde, et äkki ei olegi kõik nii, nagu kõva häälega räägitakse, oled paotanud ukse haljale aasale :)


Olen tähele pannud, et kuna ma töötan selgeltnägijana, nõustan peaaegu iga päev inimesi ja olen nö vaimselt ärganud, siis pannakse mulle kohe külge järgmised välimäärajad: taimetoitlane (äkki isegi vegan või toortoitlane), reiki meister, jooga paar korda nädalas, tantra iga päev jmt. Ütlen ausalt - söön kõike, mida tahan, mida keha nõuab, sh liha (väga harva, aga juhtub), šokolaadikooki, praekartuleid jne. Alkoholi ja tubakat ei tarbi ega ole kunagi tarbinud, võin päris kindlalt väita, et selles elus ei hakkagi tarbima :) Joogas pole ma kordagi käinud, küll BodyBalance's ja BodyArtis, kus on ka joogaharjutusi, kõige rohkem aga pilateses. Reiki kursustel ei ole õnneks käinud, ingelliku reiki kursusel osalesin küll, sest sõbranna väga kõvasti lunis, et ma tuleksin vaatama, kuidas tal see kursuse läbi viimine õnnestub. Tantra - mnjah... ei ole harrastanud päevagi. Olen tutvunud sellega kirjalikult ja kuulanud inimesi, kes on seal sees või käinud vastavatel üritustel - mind ei tõmba. Teine väga tuntav aspekt, mida "meiesuguste" puhul arvatakse, on see, et meie enda elu on puhas rõõm, lust, lillepidu - ei mingeid muresid, hädasid, haiguseid, suhteprobleeme, rahapuudust jne jne. Jah, mu elu on puhas rõõm, sest mina ütlen nii! AGA see rõõm sisaldab siiski ka lastega riidlemist, mehe peale pahandamist, argiaskeldustega tegelemist jne. Seega ei saa öelda, et ma kogen elu igas hetkes ainult meeldivaid tundeid, vaid olen ka vihane, tige, ärritunud, pahane jmt. Vähemalt ma olen aru saanud, et enda mõtete, tunnete, tegude ja nende tagajärgede eest olen vastutav ainult mina.

Nüüd aga teema juurde, kus loodan iga lugeja kaasamõtlemist. Kunagi ma kujutasin ette, et ma käin kõik kursused läbi, kõik tehnikad õpin selgeks, sest need väidetavalt aitavad iga asja vastu, muudavad sinu ja teiste elu palju paremaks jne (ju on igaüks ise ka neid lubadusi lugenud). Miskipärast aga ei käinud ma kuskil, lugesin küll mõnda raamatut, aga sellega asi piirdus. 2012. a jaanuaris jõudsin lõpuks maatriksi kursusele. See sobis mulle väga hästi, sest seal ei öelda ette, mida sa pead ja mida ei tohi - kõik on lubatud, lase fantaasia tööle. Suurepärane! Endamisi arutades leidsin, et need kursused ja tehnikad on vaid raha teenimise eesmärgiga. Väga üksikud õpetajad on huvitatud sellest, et nende õpilased tõesti aitaksid teisi ja ennast. Ma ei hakka teid pühendama kardinatagustesse tegevustesse ja suhtumisse, see on uskumatult räpane ja verine. Jääme siia, kus on näha need väikesed õpilased, kes korralikult reeglitest kinni peavad. Nad oskavad ja julgevad teha ainult seda, mida nad on õppinud. Kui sa esitad lisaküsimusi, ütlevad nad midagi neutraalset (a la Jumal on armastus) või "ma ei tea." Miks? Sest neile on nii õpetatud - koolis ja kursustel: "Ära mõtle ise, ära usalda ennast, kutsu need ja teised jõud appi ja tee, nagu ma õpetasin." Kas kõlab vabadusena? Enda väe ja oskuste rakendamisena? Mulle küll mitte. Vaata, milline näeb välja mis tahes nendest egregoritest - püramiid, mis tähendab, et alumine tööliskiht teeb ära suurema osa tööst, aga üksik tipp pälvib suurema osa tulust. Võid võtta seda kui rahalist, kuid antud juhul on rohkem tegu muu energiaga. Iga kord, kui keegi teeb reikit selle seaduste järgi, läheb see rühmitus tugevamaks. Lisaks on egregoris tihti lambakarja mentaliteet, mis väljendub sisekaitses - minu juttu lugedes need inimesed vaidlevad kõva häälega vastu nii, nagu neid on õpetatud. Ma ei ütle, et reiki on halb, ma ei ütle ka, et ta hea on. Ta lihtsalt on üks mitmest grupist ja igaüks ise tunnetagu, kas talle sobib või mitte. Kuna mina ei tee tööd kellegi teise reeglite järgi, siis sellest tulenev energia on kasulik mulle, kliendile ja nö Jumalale - kõik. Mingeid muidusööjaid selles ringis ei ole. Miks Jumalale? Sest nii mina, klient kui ka see töö on Jumala loodud võimalus. Võiks isegi öelda, et tema poolt on idee ja algne investeering :)

Nüüd ma võtan ette kurikuulsa tantra. Ma löön kohe alguses selle mõiste kaheks - algupärane iidne Tantra ja euro-tantra. Euro-tantra tõenäoliselt eriti tutvustamist ei vaja, seda tuleb nagunii söögi alla ja söögi peale igast august. Minu nägemuse kohaselt on see kõvasti ümber tehtud, vähendatud ja rikastatud mutant iidsest Tantrast. Tegu on müügiartikliga ja kuna meie tsivilisatsioonis "seks müüb alati", siis sellele rõhutaksegi. Jälle - ma ei ütle, et see on halb või hea, aga nii see on. Kas teadsid, et suguhaiguste levik ei kasvanud Eestis hüppeliselt mitte narkomaanide tekkimisega, vaid tantra tulekuga? Iidne Tantra aga on hoopis midagi muud - see on võimas! Materiaalses plaanis on see suur hunnik kirjalikku õpetust. Mina seda pole lugenud, ma olen mugav inimene ja otsin alati lihtsamaid lahendusi. Mina viskasin pikali, panin silmad kinni ja rändasin sellesse energiasse. Iidse Tantra esimene õpetus on lihtne: "Ela hetkes! Kui oled rahul siin, oled rahul kõikjal." Mitte mingit seksikust ma seal ei kogenud, erootikat ei näinud. Iidne Tantra on lihtsalt nii vägev jõud, et sa tunned, et oled olemas, oled sina ise, suur vaim väikeses kehas. Kas teadsid, et Šambalat (püramiid Tiibetis) kaitsevad tantristlikud jõud? Sinna ei pääse musta südametunnistusega, isikliku kasumi saamise eesmärgil ning ka juhul, kui kardad, et sinuga seal midagi juhtuda võib. Olen teinud sinna mõtterännakuid ka gruppidega, ainult paar inimest on jäänud ukse taha, nii et mingi pühak sa olema ei pea, et sinna pääseda.

Miks mulle ei meeldi, et kõik need võõrsõnad ja -tehnikad Eestisse tuuakse? Sest need ei ole eestlastele mõeldud! Meil on siin omad süsteemid, väepaigad, kõrgemad energiad ja muidugi inimesed. Kas tundub loogiline, et meditsiin, mis sobis 5000 aastat tagasi hiinlasele, sobib praegu eestlasele? Minu meelest küll mitte. Kõik need võõrsõnad: tšakra (ring, ratas), reiki (vaimujõud), jooga (ike; side), taiji, shindo, shiatsu, yin, yang jne jne on tunginud meie kultuuriruumi, nagu võõrliik, mis hävitab kohaliku liigi. Kusjuures see on maale toodud naerunäol, nimetatkse õndsuseks, ainuõigeks valikuks jne. Seal annab koostada lauseid, milles eestikeelseid sõnu eriti polegi: "Reiki ja jooga tagavad tšakrate ja yin/yangi tasakaalu, aura puhastub, merkabah taastub ja kundalini tõuseb." On arusaadav? :) Enda töös kasutan meelega eestikeelseid sõnu, sest need on ju olemas. Ma saan aru, miks Eestisse nii lihtne neid võõrliike on tuua - meil oli ju auk ja selle lõpuks ei olnud enam eriti elus neid, kes mäletasid, kes on eestlane. Mõtle nüüd, mis on Eestis, mida mujal eriti ei ole (va lähinaabrid)? Ma jäin täitsa hätta esimese hooga, kui kujutasin vana-eestlasi võimlemas peenarde vahel :) Mõtle natuke, pärast kirjutan, mis järeldusele ma jõudsin.

Igatahes kui sulle meeldib käia Indias, siis käi, aga ei tasu luua endale illusiooni, et see ongi sulle õige. See on tee algus. Tule ja otsi siin enda juured üles, ühenda ennast teadlikult uuesti Eesti, isegi Hüperborea energiatega ja vaata, mis juhtuma hakkab! Siis alles saad väge täis ja oled enesekindel tegija. Indias käimise kasu seisneb vaid selles, et seal on kohti ja inimesi, kes ei ole ennast kaotanud, nende kõrval olles tuleb ka sulle üht-teist meelde. Paraku enamasti alateadlikult. Samuti ei õhuta ma teid mitte osalema joogas, tantragruppides vmt, aga olgu see vaid üks etapp jõudmaks iseendani! Mulle meeldib väga teha õpitubasid, kus ma kinnitan osalejatele, et nad ei saa kedagi ära lõhkuda, ega midagi valesti teha, kui usaldavad ennast. Veel enam meeldib mulle näha, et paljud neist inimestest varsti muudavad oma elu, alustades töökohast. Nad hakkavad tegema seda, mis neile meeldib, mis neil hästi välja tuleb, naudingut pakub. Keegi ei ole tema ise, kui ta vahendab kellegi teise tööd! Sel juhul oleme kõigest mängunupud, aga kas nupp saab mängida ja võita? Ei, nupul on liigutaja, kes otsustab, kuhu sind tõsta, et talle kasulikum oleks.

Mis on Eestis erilist, meie enda oma? Saun ja vihtlemine! Saunas on kindlasti palju traditsioonilisi toiminguid, millest mõned on ajahõlma all peidus, aga lisaks vihtlemisele tehakse seal näiteks soonetasumist (massaaž - jälle võõrkeelne sõna) ja isegi sünnitatakse. Kui keegi teab mõnda eestlastele omast trenniviisi (ma ei mõtle meeleheidet) või vaimsemat tegevust, mis eriti avalikult veel või enam tuntud ei ole, anna mulle ka teada. Seniks aga hüva leili!

































2 kommentaari:

  1. Eestlastele on omane veel looduses kondamine ja regilaulmine :) Kõndimne iseenesest on kehale sama turgutav kui võimlemine, elavdab pehmelt vereringet ja masseerib nii liigeseid kui ka siseorganeid neid liigselt koormamata. Ja looduses kõndimine annab hulgaliselt muid väekaid lisaväärtusi. Isegi kui sellesse mitte uskuda, on inimene peale paari tundi looduses olemist palju rohkem tema ise ja teab, kuhu ja miks edasi minna.
    Ja regilaulmine on siis nagu mantrate loitsimise eestipärane vaste. Selline monotoonne, loid ja natuke kurblik, täis Maa väge ja jõudu, mis aitab siin raskes kliimas tugevana püsida. Kui regilaulu loitsida, kasvõi mõttes, siis vähemalt minul tekib tunne, et Maa tahab appi tulla ja toetada mind selles, mida teen :)

    Väga hea artikkel!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täiesti nõus Sinuga! Regilaule kuulates hakkas läbi minu ohtralt luuletusi tulema, naiste itk on siingi välja pandud. Olen tihti inimesi metsa saatnud, et nad seal endaga kohtuksid :)

      Kustuta