kolmapäev, 17. veebruar 2016

Sõnumid Teistelt

20.04.2020 sõnum oli konkreetsele inimesele, kuid kindlasti kõnetab paljusid: "Mõista, mõista, kes sa oled! Ära ennast valesti mõista! Seda on kerge teha, kuid raske uskuda. Keegi ei taha uskuda, et ta ennast ei tunne ega mõista. Paljud mõistavad ennast hukka, sellega teevad endale suurt kahju. Hukas olles ei toimu arengut, siis lihtsalt ollakse minema visatud nagu prügi. Oled hukkunud enda mõtte läbi. Mõni mõistab, et ta vist ei mõista. sellest pole midagi. Kui ei mõista, siis tunne, see on palju lahedam ja soojem. Oled sa ennast tundnud? Nagu päriselt, mitte, et "ma arvan küll"? Kui sa paned silmad kinni ja vaatad ainult enda poole, kas sa tunned ennast? Äkki tunned ennast ära? Ära jälgi väliseid tegureid, ära tunneta tuult oma nahal või diivani pehmust, tunneta ennast. Mis toimub su sees, kuhu keha su tähelepanu juhib ja miks. Enda tundmisest saab uus maailm sinu jaoks alguse. Kui sa ei tunne ennast, ei tunne sa kedagi. Samas sa võid ennast mõista ilma, et sa ennast tunneksid. Hämmastav, mis? Sa mõistad, et sa ei tunne ennast, aga selleks on sul vaja kõigepealt ennast hakata tunnetama, alles siis saad selle järelduse teha. Ole valmis üllatusteks, aga ka pettumusteks. Võib-olla sa ei olegi selline, nagu oled lootnud ja püüdnud olla. Sa ei saa olla keegi teine, aga sa saad teeselda, kuigi see on ebatervislik. Vaatle iga päev ennast seest ja kõrvalt, ära kritiseeri, jälgi lihtsalt, nii õpid ennast tundma. Kui sul tekib küsimus, miks sa nii või teisiti käitud, siis vastus on lapsepõlves. Sa võid muuta enda käitumist, see ei tähenda veel, et sa muudad ennast. Ennast muudad sa alles sellega, kui muutub sinu arusaam elust ja muust. Kui muutud sina, muutub su elu."

16.03.2016 "Jõukus on jõuline küllus ja seda kannab meesenergia. Jõukus on nagu puu, kasvab aeglaselt suureks ja tugevaks, kui tingimused on soodsad ja keegi maha ei sae. Hävineb samuti aeglaselt, kui just keegi tuld otsa ei pane.
Rikkus on nagu üheaastane taim, mida tuleb pidevalt uuesti külvata ja õigesti kasvatada - mõnikord õnnestub, mõnikord mitte.
Küllust ärge siduge ega rikkuge üldse raha ja maise varaga!"

15.02.2016 Istusin vaikselt praktikatunni ajal ja keegi tahtis ennast kuuldavaks teha, kribasin kähku üles: "Kui me ei näe, et me hävitame ennast, siis ei saa me ennast ka luua, sest puudub vajadus muutuda. Absoluutselt iga inimene vastutab enda ja kogu maailma eest. Ei ole nii, et mõni on vastutusest pääsenud ja lihtsalt lohiseb teiste järel. Ma ütlen teile, et te ise saate kõike muuta, kuid te peate tahtma sama tulemust. Ei ole vaja teineteist mõista, lihtsalt tahtke sama asja ja igaüks asub seda saavutama nii, nagu oskab. Kui üritad käia teise jälgedes, ei muuda sa midagi. Kuhu te jõuda tahate, ei oma tähtsust, kui te sinna nagunii minema ei hakka. Ainult unistamisest ei piisa. Lootes, et keegi teine kõik su eest ära teeb, kaotad iseenda ja ühenduse teistega. Tahad olla kosmonaut, kes tähelaevast eemale hulbib? Ilma igasuguse kaablita? Ilma igasuguse sidevahendita? Teadmata, mis sinust saab, kuhu sa jõuad, kaua sul veel õhku jätkub? Täpselt sellisest seisust enamus inimesi ennast täna leiabki, kui vähegi julgeb peeglisse vaadata ja küsida: "Kes ma olen?" Mida võiksid teha SINA? Vaata peeglisse ja küsi, kes ma tegelikult olen? Mida ma tahan? Kuidas ma selle saavutan? Ja siis pole muud, kui hakka tegutsema. Ära pane tähele segajaid, piirajaid, kividega loopijaid - sinu seisukohast pead sina olema kõige olulisem ja läbi sinu muutuse muutub kõik. Hinda ennast, väärtusta enda tegusid, näe tulemust ja kiida ennast. Olen alati siin, et teid aidata, kuid te peate ise seda abi soovima ja küsima. Mina ei too rahu Maa peale, TEIE teete seda või mitte keegi."


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar