esmaspäev, 5. september 2016

Kogemused hingeväljalt

Mõtlesin täna kirja panna mõned tähelepanekud ja kogemused, mis on mul tekkinud tänu hingeväljaga tegelemisele. 

Esiteks olen positiivselt üllatunud, kui hästi kõik osalejad on avanenud ja nö hakkama saanud, kuigi puutuvad selle tehnikaga kokku esimest korda elus. Võib-olla on ka asi minu oskuses neid rahustada ja innustada :) Muidugi on erinevusi, mõni ütleb, et ta tahaks praegu tantsida, teine aga lihtsalt tantsibki, info vahendamine toimub mõlemal juhul. 

Teiseks hämmastun ma pidevalt, mida kõike väljalt teada saab, tuleb ainult osata küsida ja õiged asjaosalised vastama valida. Tihti me arvame, et asi on nii, kõrvalt teised ütlevad küll, et on naa, aga mida nemad ka teavad. Selles osas on väli halastamatu - kuna osalejad ei tea, keda või mida nad esindavad, ütlevad ja näitavad nad välja kõike nii otse, et sellest kõrvale vaadata enam naljalt ei saa. Inimesel on suurepäraselt arenenud võime kõike teisiti tõlgendada, aga vähemalt hetkeks pidid sa ikkagi nägema, mis tegelikult toimub, ja see jääb sind saatma, kuni oled valmis teemaga tegelema.

Kolmandaks võib tegu olla ka suurepärase meelelahutusega, alati ei pea midagi isiklikku seal lahendama või uurima. Kõvasti sai naerda hingevälja, mis koosnes Putinist, Obamast, Merkelist, inimkonnast ja võimust. Minu soov oli näha, kuidas nad üksteise suhtes asetsevad jmt. Merkel osutus kõvaks tantsulõviks, reivis nagu segane. Putin pakkus, et Merkel on tulnud Weekendile. Obama ronis kohe tabureti peale, ütles, et tema on kõige suurem, pikem, kõigist üle, kuigi ta jalgealune vahepeal lõi kõikuma. Kui inimkond ütles, et ta läheb metsa seenele, sest talvevarusid on vaja korjata, tõstis Putin näpu üles ja teatas, et seened talle maitsevad, läheb neid restorani sööma. Luksuslik elu oli tema kindel valik. Kui uurisin kolmelt valitsejalt, kas nemad ei taha talveks midagi varuda, teatasid nad kindlalt, et neil endal pole vaja midagi teha, seeneline jagab oma saaki nendega. Ja nii oligi - seeneline tuli metsast tagasi ja ootas, et teised kiidaksid teda suure saagi eest, ta annaks osa neile ja siis võiks teha OM-seansi. Mingit võimuvõitlust ei toimunud, võimul oli hea olla, inimene seda endale ei tahtnud, ütles, et ei oska sellega midagi peale hakata. Kõik oli nii otsekohene ja aus, et raske on uskuda, et osalejatel polnud aimugi, keda nad esindavad - nad olid enda jaoks numbrid 1 kuni 5! Lõpuks ütles pr Merkel, et aitab tantsust, siin peaks ühendama kedagi, selle vastu tekkis huvi Obamal, aga Putin vaatas kõrvalt ja leidis, et midagi põnevat toimub, nagu mõrvamüsteerium. Elame, näeme :)


8.9.16 panin väljale numbrid 1-6, kes olid vastavalt presidendi ametikoht, Siim Kallas, Eiki Nestor, Mailis Reps, Marina Kaljurand ja raha. Esimene palve oli leida väljal oma koht, nii nagu nad praegu on. Ametikoht oli keskel, hr Nestor ei leidnud kuidagi oma kohta, nagu ta ei kuuluks sinna, hr Kallas seisis taga ja jälgis pingsalt keskkohta, Ta ütles ausalt, et ta jälgib seda juba väga kaua, temal on suur huvi. Pr Reps seisis küljel, erilist huvi tal polnud seal toimuva vastu, mingil hetkel ütles isegi, et see on mõttetu. Pr Kaljurand on huvitatud küll, aga mingi "aga" on. Raha oli toolile kõige lähemal. Kui ta hakkas rääkima, et tal on raske, hakkas südames raske ka Siimul - vist must südametunnistus andis märku.

Siis viskasin mõttes õhku küsimuse, kes saab järgmiseks Eesti presidendiks? Mingit tormijooksu ei järgnenud, Reps ja Nestor lahkusid pildist, Kallas astus ametikoha kõrvale, raha istus nende ette ja pr Kaljurand raha kõrvale, pani talle isegi käe õlale. Igatahes rahale niimoodi meeldis, kergem hakkas.



13.12.2016 Seekord jagan ingliteemalist hingevälja kogemust... või kas oli ikka ingliteemaline? Väljal tahtsin näha, millises seoses on omavahel Miikael, Raafael, Gabriel, Jumal, inimene ja Saatan. Jumal pani silmad kinni ja tunnetas piire pimesi - läbi käte. Kui tegi silmad lahti, siis ta nägi piire, mis kinnisilmi ei eksisteeri. Inimene ütles, et on nagu teadlane - vaatleb ja analüüsib. Saatan raputas ennast, väitis, et vaja hirmudest vabaneda. Gabriel toetas Raafaeli, Miikaelile meeldis roosa värv :) Kui ütlesin inimesele, et pane silmad kinni ja vaata läbi südame, tunneta, nüüd räägi, mida näed, muutus kõik - inglid ja Jumal ütlesid, et nad võivad väljalt lihtsalt ära minna, sest neid ei ole enam olemas! See reaktsioon tuli siis, kui inimene ütles, et kõik on üks, me oleme koos, keegi pole kellestki parem jmt.
Järeldus, milleni me jõudsime (vaatasime Jaanaga suud ammuli), on see, et kõik on täpselt nii, nagu inimene näeb - kui ta vaatab silmade ehk mõistusega, siis näebki kõike nii, nagu talle on räägitud/õpetatud. Nii, kui ta vaatas südamega, sai aru, et tegelikult on kõik üks, keegi ei eksisteeri teistest eraldi. Eraldatus lakkas olemast... ja see oli nii äge

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar