neljapäev, 1. veebruar 2018

HPV vaktsiini konstellatsioon

Kõigepealt lühidalt konstellatsioonist kui tehnikast (nii nagu me tol korral seda tegime). Mina kirjutan paberile küsimuse ja osatäitjad, antud juhul: "Mida teeb HPV naisele?" 
1. emakas
2. terve naine
3. suitsetav naine (riskigrupp)
4. hormonaalseid vahendeid kasutav naine (riskigrupp)
6. HPV

ning järelküsimus: "Mida on loodud tegema HPV vaktsiin naisele?"
5. HPV vaktsiin

Ehk siis kõigepealt tahtsin näha viiruse mõju ning seejärel saatsin alles väljale vaktsiini. Osalejad ei teadnud, mis teema on ega keda või mida nad esinadavad, lasin seekord igaühel tunde järgi valida numbri. 2 jäi lauale, mis on tegelikult ju loogiline, sest kui sul on viirus, siis ei peeta sind terveks. Olles endale numbri saanud, siirduvad osalejad tunde järgi oma kohtadele ning hakkavad enda rolli väljendama. See on väga lihtne ja eelarvamuste vaba võimalus igasuguseid vastuseid saada. Nüüd aga täpsemalt HPV vaktsiinist.


Väljale läksid 1, 3 ja 4. Suitsetav naine aeles põrandal, sest miski sundis teda nii käituma ja surus teda maha. Hormonaalseid vahendeid kasutav naine istus viisakalt toolil ja sättis asju korda, kõik pidi olema õigesti. Emakas seisis rahulikult nurgas emaka kujuga lambi kõrval (tuletan meelde, et osalejad ei teadnud, kes või mis nad on). HPV ehk nr 6 lükkasin sisse taburetina, sest antud juhul mind ei huvitanud tema jutt, vaid mõju. Kohe tõmbus tema ümber suitsetav naine ning ka teise naise tähelepanu pöördus viirusele. Emakas jäi endiselt rahulikuks, lootis, et keegi toob talle teki, et oleks mugavam puhata. Viirusest ta mitte mingit ohtu ei tunnetanud (olgu mainitud, et enamasti tulebki keha ise selle viiruse tõrjumisega toime ning välist sekkumist pole vaja). Nüüd saatsin väljale vaktsiini, kes siirdus kõigepealt kristalle endale kätte võtma. Emakas läks sellest närvi, ärevusse ja lõpuks paanikasse, sest vaktsiin suundus kristallidega otse tema kõrvale. Emakas istus maas, vaktsiin toppis talle neid mäekristalle sülle, naised olid lihtsalt apaatsed. Nr 4 oli ka liikunud HPV juurde. Ütlen ausalt, et emaka hädakisa oli nii kohutav, et mul tõusid kõik ihukarvad püsti ja hakkas paha. Ta karjus meeleheitlikult, et ära pane neid kristalle mulle, appi, võtke see tegelane siit ära. Vaktsiin naeris selle peale! Vahepeal hakkas emakas juba ära vajuma, silm läks looja, aga nii kui nr 5 ennast liigutas ja kristalle tema poole lükkas, hakkas jälle kisama. Ühel hetkel ütlesid muidu justkui eemalolevad naised, et see pole ju nii hull midagi, võta need kristallid vastu, ehk siis hakkasid enda emakat ümber rääkima. Emakas ei nõustunud, ta jäi lõpuni kindlaks, et see oleks tema surm.

Ma usun, et 8 inimest, kes tol korral kohal olid, ei lase ennast ega oma tütreid iial vaktsineerida HPV ja tõenäoliselt ka teiste asjade vastu, see oli lihtsalt nii üheselt selge, mis toimub. Samal päeval vaatlesime veel ka punetiste, antibiootikumide, mitmikvaktsiinide, kodu, alumiiniumi ja elavhõbeda mõju nö normaalsele lapsele ning saime jälle targemaks. Väga lühidalt kokku võttes saab kõik alguse kodust ning seal ka lõppeb. Kunagi ehk jõuame konstellatsiooni filmimiseni, seniks aga tulge kohale! :)



2 kommentaari:

  1. Vaktsineerimist on üldse mõtet teha varases eeas miuteada. Ühelgi neist konstellatsioonis osalenud naistest pole vaktsiini tõesti enam mingit mõtet toppida. Peaks vaatama just noore neiu seisukohast, mida see teeb.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. hea tähelepanek, järgmine kord täpsustame valimit :)

      Kustuta