esmaspäev, 21. september 2020

Hüvasti, laulupidu!

Tänaseks on "eriolukord" kestnud pool aastat. Nüüd tahan enda nägemuse, arvamuse ja mõtted ka kirja panna. Kevadel lootsin, et sügiseks on juba kõik möödas ja unustatud (nagu tavaliselt), kuid seekord ei lasta kohe kuidagi minna.

Minu jaoks sai see alguse detsembris, kui kuulsin esimest korda raadiost uudist, et Hiinas on 17 inimest nakatunud mingisse viirusesse. Sel hetkel oli kohe selge, et siit tuleb mingi suurem kampaania, sest miks muidu Eesti rahvast nii tühisest asjast informeeritakse. Kindlasti nakatub Hiinas iga päev palju rohkem inimesi igasugustesse teistesse viirustesse ja haigustesse, sellest me õnneks ei kuule. Niisiis jäin mõningase põnevusega ootama, mis sellest uudisest edasi saab. Mina näiteks sain teada, kui naiivne ja optimistlik ma ikka olen :) Ma ei suuda siiani uskuda, et maailm lukku pandi! Igatahes selle hirmukampaania eest annan fiktiivse auhinna korraldajatele, see on osutunud võib-olla läbi ajaloo kõige efektiivsemaks reklaamiks ning kindlasti kõige globaalsemaks. Mida reklaamitakse... selles on küsimus.

Minu nägemus koroonast - tegu on tillukese viirusega, mis pole salakaval, võimukas ega surmav (va need üksikud, kelle jaoks iga vale liigutus on nõrga immuunsüsteemi tõttu surmav). Seega iga kord, kui öeldakse, et koroona tõttu seda ja teist, tunnen, kuidas talle tehakse liiga. Koroona on olemas olnud juba aastakümneid, võimalik et kauemgi (vaadake järele, kui ei usu), temast pole siiani eriti midagi räägitud, sest ta ei ole ohuks inimkonnale ega muule elavale siin Maal. Ometi nüüd võeti ja tehti temast reklaaminägu! Kellel seda hirmukampaaniat vaja on, ei hakka ma lahkama, siin võite oma fantaasial vabalt lennata lasta ning alati vastuse saamiseks järgnege rahale!

Minu nägemus eriolukorrast - võimu näitamine rahvale (eriolukorra ajal lõppeb demokraatia, kas sa teadsid seda?), piiride katsetamine, et teada saada, kui kaugele saab rahvast lükata enne, kui tekib arvestatav vastuhakk. Siiani on riigijuhtidel läinud päris hästi - piisav hulk rahvast allus kohe, hakkas käsi pesema (mida me ju varem ei teinud), maske kandma ja desovahendeid kasutama. Lisaks suudeti maha müüa idee, et 2 meetrise vahe hoidmine teisest inimesest tapab viiruse, kuna see suudab hüpata u 1,9 meetrit. Ma isegi viitsisin uurida koroona kohta infot ning ei leidnud mitte midagi, mis neid väiteid toetaks! Kõik need "ettevaatusabinõud" on laest võetud. Ometi annab eriolukorra väljakuulutamine alguse politseiriigile. Nii nad siis sõitsid maskid ees ja mõõdulindid käes ning kontrollisid inimeste pikivahe hoidmist. Mida kauem meid nende uudistega pommitati, seda rohkem inimesed seda uskuma hakkasid, kuigi enda ümber vaadates ei näinud ühtegi haiget! Lugesin hiljuti, et KGB on katsete tulemusel teinud kindlaks, et kui sisestada inimestele vähemalt 2 kuud sama infot, siis see kinnistub neile nii tugevalt sisse, et pärast ei saa seda enam ümber lükata isegi kui seda teeb sama allikas. Seda efekti näeme me enda ümber tõesti! Seega on meil nüüd maailmajagu rahvast, kes on ajupestud uskuma, et koroona on uus hirmus surmaviirus ning me saame inimkonna päästa kätepesu, näomaski ja pikivahe hoidmisega. Nagu alati lisandub sellele ka ründav hoiak nende suhtes, kes keelduvad olukorda selliselt nägemast. Väljendid nagu "Vaatame, kas siis ka naerad, kui haiglas aparaadi all oled" või "Kui su enda laps sureb, siis kahetsed, et kodus ei püsinud" on saanud igapäevaseks. Viha ja hirm - immuunsüsteemi suurimad vaenlased! Palun ärge viljelege neid! 

Tulen nüüd selle juurde, mida meile siin müüakse ehk lapp näkku ja desovahendid kätte. Kindlasti on paljud selgitanud oma lastele, kui kahjulik on see viirus ja miks peab eelnimetatud asju kasutama. Kui paljud on aga selgitanud, millist kahju teevad meile need vahendid? Oled sa endale ja oma lastele rääkinud, et maskiga on raskem hingata; sa hingad sisse enda poolt välja hingatud süsihappegaasi, mis tekitab uimasust ja peavalu; sa hingad sisse lapis olevaid kangakiude ja immutusvahendit. Oled sa seda rääkinud? Või seda, et sümboolselt on sellise maski kandmine seotud suu kinni hoidmisega, sõnaõiguse ära andmisega? Kas sa oled uurinud ning lastele rääkinud, mida toob kaasa liigne desinfitseerimisvahendi kasutamine või sellega puhastatud ruumis (näiteks klass) pikemat aega viibimine? Millised lööbed, naha- ja hingamisteede ärritused võivad tekkida? Arvad, et kui miski peseb maha kõik bakterid, siis on see meile kasulik ning elame igavesti ja tervena? Kui jah, siis uuri bakterite kohta palun! Ja kui me lisame siia fakti, et kõik need maskid, kummikindad ja taara on massiline uus prügi, mida veel veebruaris oli üüratult palju vähem meie ümber... need ei kao kuskile, kallis rahvas! Me sureme enda prügi sisse, mitte koroona tõttu, kuigi neid kahte asja saab hetkel omavahel tõesti sujuvalt ühendada.

Võtame veel sellise huvitava väljaütlemise meie riigijuhtide poolt, et hukka saavadki need firmad, mida tegelikult vaja pole. Olgu, kinosid pole vaja, teater meid samuti elus ei hoia, aga seal töötavad inimesed - kuhu nad kõik lähevad, kui neil ei lubata enam meie meelt lahutada? Kelle kulul nad elama hakkavad? Väikesed butiigid ostukeskustes - müüvad e-poes edasi, spordisaalid ja ujulad - kui paljud meist teevad kodus trenni? Ujuda meie kliimas aastaringselt enamus ei taha/suuda/julge va ujulas. Huvikoolid, sh eelkool - on neid vaja või tegelete kõik oma lastega vastavalt tema eripäradele? Ostate talle ise hobuse, et ta saaks ratsutada? Kõik need kohad pidid olema eriolukorra ajal suletud, ei mingit käivet, mõni sai hüvitist, mida väidetavalt enam järgmiseks korraks ei jätku. Kas olid ka sina see, kes kaotas töökoha? Tunned, et oled kangelane, kuna ohverdasid oma sissetuleku (mitte vabatahtlikult muide) selle nimel, et inimkond viirusesse ei sureks? Saate aru, et kümnete tuhandete eestlaste elu keerati tuksi selleks, et pikendada paari inimese elu! Oodati mingit suurt lainet, siiani oodatakse, nüüd nimetatakse seda miskipärast teiseks laineks,  kuigi esimestki pole tulnud. Haiglad olid tühjad nagu kummituslossid, eesliini töötajad said kõrget tunnitasu lihtsalt kohapeal istumise eest... Nüüd testitakse veel aktiivsemalt, et saaks ikka oma numbrid kätte ja inimestelt veel õigusi ära võtta. Ega teil ometi pole usku, et me need õigused kunagi tagasi saame? Ajalugu näitab, et varem pole keegi saanud, aga võib-olla me oleme esimesed :) Kas sa tead, palju oli koroonaviiruse kandjaid enne käesolevat aastat? Ei tea, sest seda ei testitud! Täpselt sama palju oli, kui täna ;) Kas sa tead, et selle testi looja on öelnud, et need testid pole mõeldud diagnoosimiseks? Need on hoopis teisel eesmärgil tehtud - uuri selle kohta ka, muidu arvad, et ma ajan kägu siin.

Puudutades varjupoolt, mille laine on tõesti alles tulemas - kogu see hirmukampaania mõjub meie vaimule, masendus ja depressioon - see on väga kiirelt praegu inimeste hulgas oma siirdeid ajamas. Tead mis? See pole nakkushaigus, sellest saad ennast ise eemale hoida ja teatud sügavusest ka välja aidata. Lihtsalt ära kuula seda jama, mida peavoolumeedia ajab. Kasuta enda mõistust, loogikat ja sisetunnet - kõik need on sulle antud põhjusega, mitte niisama kaasas kandmiseks või raskuseks, et sa tuulise ilmaga minema ei lendaks. Minu töö toob minu juurde just neid auku kukkuvaid isikuid, nii et ma tean, millest ma räägin.

Minu soovitus Sulle, kallis lugeja: võta oma õigused tagasi! Ära pane vabatahtlikult seda tolmulappi endale näkku, ära pritsi desovahendit igal võimalusel, kasuta pigem seepi ja vett. Ära loobu füüsilisest kontaktist, kallistus on väga tugev immuunsüsteemi toetaja! Ära vaata ka pahaselt neid, kellel on mask ja kindad, naerata neile, nemad ju sinu nägu näevad... Ära käi haigena ringi, vaid lase oma kehal ennast kodus tervendada, st ära võta palavikualandajat ega köhasiirupit. Sinu keha teab, mis teha!

Paljusid meist ei kõneta jalgpalli EM või motokross, igaüks ei tahagi minna teatrisse või rockkontserdile, aga enamus meist tahavad osaleda laulupeol - üritusel, mis on eestlaste jaoks nagu jõulurahu. Ärgem laskem siis ennast suukorvistada, sest nii me laulda küll ei saa!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar